Retourzendingen en klachten


1. Belangrijke informatie over retourzendingen

U kunt de van ons ontvangen goederen om de volgende redenen retourneren:

Annuleringsformulier

Gebruik a.u.b. onderstaand formulier zodat wij uw retourzending snel en zonder problemen kunnen verwerken indien u de goederen terugstuurt in het kader van een herroeping, transportschade of verkeerde levering: Annuleringsformulier_Motointegrator.pdf

In geval van garantie, gelieve het Garantieformulier in te vullen.

U bent niet verplicht het annuleringsformulier in te vullen. Dit zal echter het retour- of claimproces versnellen en ons helpen om het product correct toe te wijzen. Hierdoor kunnen wij u een gemakkelijkere en snellere retourservice bieden.

Aanvaarding van retourzendingen

Wij aanvaarden uitsluitend retourzendingen op het volgende adres:

		CLEVERLOG-AUTOTEILE GmbH 
		Motointegrator Retouren
		Westhafenstraße 1 
		13353 BERLIJN 
		Duitsland
	

Verpakking van de retourzending

Zorg ervoor dat u het artikel in de originele verpakking en in een veilige kartonnen doos naar ons terugstuurt. Plak alstublieft niets op de originele verpakking! Indien mogelijk, kunt u ook de verpakkingsdoos te gebruiken waarin u de goederen van ons hebt ontvangen. Stuur de goederen naar ons terug samen met alle toebehoren die tot de levering van het artikel behoren (bijv. accessoires, gebruiksaanwijzing).

Voor de terugzending van artikelen die niet per pakketpost kunnen worden verzonden (bijv. volumineuze goederen), dient u vooraf contact met ons op te nemen via [email protected].
Gelieve geen goederen onder rembours naar ons terug te sturen.
Als u van de koeriersdienst een ontvangstbewijs voor uw retourzending ontvangt, moet u dit zorgvuldig bewaren tot de retourverwerking is voltooid.

2. Teruggave wegens uitoefening van het wettelijke herroepingsrecht

Onze klanten hebben recht op herroepingsrecht van 30 dagen. Alvorens een artikel om deze reden te retourneren, dient u na te gaan of de annuleringstermijn voor de daadwerkelijke uitoefening van het herroepingsrecht nog open staat, tenzij u uw herroeping reeds tijdig aan ons kenbaar heeft gemaakt. Lees hier meer over het herroepingsrecht.

Stuur de goederen ongebruikt en onbeschadigd naar ons terug. De klant draagt de directe kosten van het terugzenden van de goederen. De terugbetaling van het aankoopbedrag zal gebeuren via dezelfde betaalwijze als de bestelling. Bij aankopen onder rembours, gelieve uw bankgegevens op het retourformulier te vermelden.

Als de goederen tekenen van installatie of gebruik vertonen, moet u ons een vergoeding betalen. U mag de goederen alleen testen op dezelfde wijze als u dat in een speciaalzaak zou doen. Daarom zullen wij een waardevervanging claimen voor onderdelen die zijn geïnstalleerd en deze in mindering brengen op de terugbetaling.

Goederen die volgens de wensen van de klant zijn vervaardigd of aangepast, zijn eveneens uitgesloten van het recht op teruggave.

Hierbij wordt er ook op gewezen dat een wettelijk herroepingsrecht alleen beschikbaar is voor een consument in de zin van § 13 BGB (Duits Burgerlijk Wetboek), d.w.z. alleen voor een natuurlijke persoon die een rechtshandeling sluit voor doeleinden die in hoofdzaak noch aan zijn commerciële noch aan zijn zelfstandige beroepsactiviteit kunnen worden toegeschreven.

3. Terugzending wegens defect (garantie)

Motointegrator stuurt onberispelijke, nieuwe goederen. Duizenden positieve beoordelingen van klanten spreken voor zich. Niettemin kan het in incidentele gevallen voorkomen dat de goederen productiefouten vertonen. In dergelijke gevallen staat ons serviceteam tot uw beschikking.

In geval van terugzending van defecte of gebrekkige goederen, gelieve het garantieformulier in te vullen. Indien de goederen deel uitmaken van een stel of assortiment, moeten de goederen worden ingediend samen met de volledige inhoud van het stel of assortiment; over afzonderlijke onderdelen kunnen niet worden gereclameerd. Gelieve het garantieformulier, de factuur voor de aankoop van de onderdelen en bewijsstukken van andere mogelijke claims bij de geretourneerde goederen te voegen. Achteraf ingediende kwitanties kunnen niet in aanmerking worden genomen. Bij de behandeling van een garantieclaim zijn foto's met een beschrijving van het defect vaak nuttig.

Om de verwerking van de garantieclaim te versnellen, verzoeken wij u ook de garantieclaim gescand naar [email protected] te sturen.

Aangezien de goederen in veel gevallen ter inspectie naar de fabrikant moeten worden gezonden, kan de verwerkingstijd variëren. Als u vragen hebt over de garantieprocedure, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via [email protected].

Wij zullen de door u betaalde retourverzendkosten onmiddellijk na inspectie van het artikel terugbetalen als het een materiaalfout heeft. Onder geen enkele omstandigheid mag u artikelen onder rembours aan ons retourneren.

4. Terugzending wegens transportschade of vermissing

Consument

Meld de transportschade binnen 7 dagen aan het transportbedrijf. Informatie over het melden van schade bij DHL vindt u hier. Motointegrator aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het veilig afleveren van uw zending.
U kunt ons ook onmiddellijk op de hoogte brengen via [email protected]. Stuur de goederen indien mogelijk in de beschadigde buitenverpakking naar ons terug, eventueel met extra buitenverpakking. Gelieve het ingevulde retourformulier met de geretourneerde goederen mee te sturen. Verder raden wij u aan foto's te maken van de beschadigde zending, indien dit voor u mogelijk is.
Na controle van de feiten zullen wij u het aankoopbedrag en de gemaakte retourkosten terugbetalen.

Bedrijf

Meld de transportschade binnen 7 dagen aan het transportbedrijf. Informatie over dit onderwerp vindt u onder de volgende link. Hier vindt u alle informatie over het melden van schade bij DHL. Motointegrator aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de veilige levering van uw zending.

5. Terugzending wegens verkeerde levering

Als wij u per ongeluk een artikel hebben gestuurd dat u niet hebt besteld of het verkeerde artikel, stuurt u dan alleen het verkeerde artikel van de bestelling aan ons terug. Gelieve het ingevulde retourformulier met de geretourneerde goederen mee te sturen. Na controle van de zending zullen wij u het aankoopbedrag en de retourkosten terugbetalen.